DOĞAL GAZ DAĞITIMINI KENDİSİ YAPAN OSB’LERE BOTAŞ’IN UYGULAMALARI ANLATILDI

OSBÜK ile BOTAŞ tarafından doğal gaz dağıtımını kendisi yapan organize sanayi bölgelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda BOTAŞ Doğal Gaz Toptan Satış Daire Başkanı Aziz Murat Çakır, doğal gazı BOTAŞ’tan veya tedarik şirketinden temin ederek OSB içinde dağıtımını kendisi yapan 92 OSB’nin yöneticilerine BOTAŞ’ın uygulamalarını anlattı.

Toplantının açılışında OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal, OSBÜK’ün girişimleriyle yıllık 300 bin metreküpün altında doğal gaz kullanan OSB sanayicilerinin taleplerinin çözüme kavuşturulduğunu anlatarak, bu konudaki çözüm odaklı çabaları için BOTAŞ yetkililerine teşekkür etti.

Toplantının bilgilendirme kısmında ise BOTAŞ Doğal Gaz Toptan Satış Daire Başkanı Aziz Murat Çakır, doğal gaz dağıtımını kendisi yapan OSB’ler için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. OSB’lerin doğal gaz tüketimi konusunda mevzuattan kaynaklı tek tüketici göründüğünü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ ve OSBÜK’ün beraber yürüttüğü çalışmalarla sürecin OSB’lerin lehine çözüldüğünü hatırlattı. Sürecin devamında BOTAŞ’ın OSB’lere mevcut doğal gaz alım-satım sözleşmelerine ek protokol gönderdiğini ve çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çakır, BOTAŞ’ın isteğinin OSB’lerdeki tüm katılımcıların günlük verilerinin BOTAŞ’a sağlıklı şekilde gönderilmesi olduğunu belirtti.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantının bilgilendirme bölümünün ardından Çakır, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

 

OSBÜK, OSB’LERİN ENERJİ ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINI TAKİP EDİYOR

Geçtiğimiz aylarda OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, yıllık 300 bin metreküpün altında doğal gaz kullanan OSB sanayicilerinin artık, yüksek fiyatlı olan Kademe-2 tarifesi yerine, çok daha düşük fiyatlı olan Kademe-1 tarifesi üzerinden faturalandırılacağı müjdesini vermiş, uygulama 1 Mayıs 2022 itibariyle başlamıştı. Bu gelişmenin ardından doğal gazı BOTAŞ dışında farklı tedarik şirketlerinden temin edip, OSB içinde dağıtımını kendisi yapan OSB’lerde uygulama birliği sağlanması amacıyla bir başka toplantı yapılmış, bu toplantıda da OSB’lerdeki sanayicilerin doğal gaz tüketimlerinin uzaktan okuma sistemleri ile BOTAŞ’a bildirilmesinde OSB Müdürlüklerinin rolü istişare edilmişti.

FOTO GALERİ