OSB’LERE ‘DİJİTAL STRATEJİ VE DİJİTAL İŞ MODELLERİ’ ANLATILDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Vodafone Business Türkiye ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde, OSBÜK Akademi koordinasyonunda OSB’ler ve katılımcı firmalarına “Dijital Strateji ve Dijital İş Modelleri” anlatıldı.

OSBÜK, “Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı” ile dijital dönüşüm konularında organize sanayi bölgelerine eğitimler vermeye devam ediyor. OSB’lerin dijital dönüşümü ve Endüstri 4.0 gibi alanlarda gelişimine katkı sağlayacak eğitimde, Yıldız Teknopark Dr. Mehtap Battal, dijitalleşme stratejisi, dönüşüm yönetimi ve dijital ekonomi gibi konuları anlattı. Battal, dijital gelecek için odak alanları, dijital iş modeli ve iş modeli kanvası hakkında da detaylı bilgiler verdi.  

 

OSB-ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ YENİLİKLERİN KAPISINI AÇAR

OSB ve OSB sanayicilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitimde, Battal organize sanayi bölgeleri ve firmalarının kendi içinde Kuluçka Merkezi oluşturmasının önemli olduğuna dikkati çekerek, bu merkezlerin start-up formatında yapılandırması gerektiğini anlattı. Battal, Türkiye’nin tüm illerinde OSB'lerin bulunduğunu söyleyerek, özellikle OSB-üniversite iş birliği sağlanmasının arzu edilen yeniliğe kavuşmada önemli bir adım olacağını vurguladı.

 

İŞLETMELERİN DİJİTALLEŞMEDE STRATEJİK HATALARI

Teknolojik dönüşümde işletmelerin Avrupa Yeşil Mutabakatına uyumu ve dijitalleşmenin iş dünyasına yansımaları gibi konularda da bilgi veren Battal, dijitalleşmede stratejik hataların yapıldığını anlatarak şunları söyledi: “İşletmeler olduğu haliyle dijitalleşmemeli, mevcut iş modelini gözden geçirmelidir. Yine müşterilerinin ihtiyacını anlamak için de verileri mutlaka kullanmalıdır. Ayrıca işletme, teknolojik dönüşümde beklemek yerine harekete geçerek çalışmalarını yürütmesi gerekir.”

FOTO GALERİ