BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

OSBÜK Akademi kapsamında TS EN ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi düzenlendi. TSE eğitmeni Ayşegül İbrişim Çolak tarafından verilen ve 2 gün boyunca devam eden eğitimde, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı anlatılarak, bilgi varlıkları, risk değerlendirmesi, güvenlik kontrolleri, risk yönetimi ile yasal gereklilikler konularında bilgiler verildi.

Organize sanayi bölgelerinin idari ve teknik personellerinin bilgi güvenliği sorumluluklarını sürdürülebilir kılmasına katkı sağlayan eğitimde Çolak, standart ile ilgili OSB’lere yol haritası oluşturacak çalışma gerçekleştirdi. İnteraktif şekilde yapılan eğitimde Çolak, “OSB’lerde fiziksel güvenlik de önemli, fiziksel güvenliği sağlamak zorundayız” ifadesini kullandı. Çolak, bilgi güvenliği politikası, bilgi güvenliği risk değerlendirmesi, kurumsal risk yönetimi ile dokümante edilmiş bilgiler konularını anlattı.

Eğitim ile organize sanayi bölgelerinin bilgi güvenliği yönetimi ve risk işleme süreçlerinde etkin rol alması, bilgi güvenliği ihlalleri ile kriz anlarında uygulanacak stratejilerin oluşturulması ve yürütülmesinde yetkinliğinin artırılması hedeflendi.