OSBÜK TRAKYA BÖLGE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Trakya Bölge Toplantısı, Çorlu TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda organize sanayi bölgelerinin talep ve sorunları istişare edildi.
Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin sanayileşme mücadelesinde OSB’lerin “sanayinin can damarı” görevi üstlendiğinin altını çizdi. 1976 yılında kurulan Çerkezköy OSB ile Trakya Bölgesi’nin de planlı sanayileşmede önemli bir adım attığını dile getiren Kütükcü, Trakya bölgesindeki OSB’lerin bin 500’ün üzerinde fabrika ve yaklaşık 200 bin çalışan ile Türkiye ekonomisine katkı verdiğini dile getirdi.
Trakya Bölgesinin tekstilden kimyaya, gıdadan ilaca, plastikten makineye kadar uzanan geniş bir üretim yelpazesine sahip olduğunu vurgulayan Kütükcü, Trakya’nın güçlü ulaşım hatlarıyla ve gelişmiş lojistiğiyle Türkiye’nin en stratejik üretim merkezlerinin başında geldiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Trakya sanayisinin, bölgedeki OSB’lerimizin rekabet gücünü korumak, doğrudan Türkiye’nin rekabet gücünü korumak demektir. Bugün dünyada büyük bir küresel güç rekabeti var. Savaşların, ekonomik ambargoların ve çetin ekonomik koşulların gölgesindeki bu rekabeti maalesef sanayicilerimiz de adeta iliklerine kadar hissediyor. Küresel pazarlardaki daralmaların, tırmanan maliyetlerin ve finansman imkanlarının zorladığı bir dönemden geçiyoruz. Sanayicilerimiz, üretim cephesinde çok zorlu mücadeleler veriyor. Biz biliyoruz ki, Türk sanayicisi zorluklar karşısında pes eden değil, şartları zorlayarak çözümler üreten bir azme sahiptir. Bugün tüm sıkıntılara rağmen Türk sanayisinin gösterdiği duruş, üretime ve ülkemizin geleceğine olan sarsılmaz inancımızın en somut göstergesidir.”
BAKAN YARDIMCISI İNAN: “TÜRKİYE, DÜNYADAN POZİTİF AYRIŞACAK”
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, tüm dünyanın ekonomiden bölgesel gelişmelere kadar çeşitli zorluklardan geçtiğini anlattı. Türkiye’nin tüm zorluklara rağmen üretim gücü, girişimcilik ve sanayi tecrübeyle yoluna güçlü şekilde devam ettiğini dile getiren İnan, “Ülkemizin belirsizlikleri yönetme becerisiyle, dünyadan pozitif ayrışacağını düşünüyorum” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayicileri desteklemeye devam ettiğini söyleyen İnan, piyasada yaşanan zorluklara karşı atılan adımlar hakkında da bilgiler verdi.
Tekirdağ’ın sanayi ve ticaret verilerini değerlendiren Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise, sanayi sektörünün şehre büyük katkılar verdiğini söyledi. Valilik olarak sanayicilere destek vermeye devam edeceklerinin altını çizen Soytürk, “Valilik olarak sanayicilerimizin emrindeyiz. Mevzuat ve vicdana sığan her talep bizim için emirdir” şeklinde konuştu. Sanayicilerin sorunlarının çözülmesi konusunda ortak akla inandıklarını dile getiren Vali Soytürk, Tekirdağ için lojistik merkez çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi, Çorlu TSO Meclis Başkanı ve Ergene 2 OSB Başkan Vekili Erdim Noyan da konuşmasında, “Tekirdağ, Türkiye’nin en güçlü sanayi kentlerinden biridir. Üretimi, ihracatı ve istihdamıyla ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlamaktadır” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Trakya Bölgesinde sanayicilere her alanda önemli katkılar sağladığını anlatan Noyan, Bölgedeki OSB’lerin yapısı ve ihtiyaçları ile diğer OSB’lerden ayrıldığını belirterek, sanayicilerin ve OSB’lerin çözüm bekleyen talepleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.